Ten materiał ma największą praktyczność w kuchni właśnie dlatego, że jest tak odporny na złogi tłuszczu, wilgoć i gorące powietrze. Wyprodukuj je ze specjalnych obrazów, spawanych na urządzeniach HDTV (prąd wysokiej częstotliwości). W wyniku tego uzyskuje się specjalne taśmy, których szerokość wynosi do 5 metrów, co umożliwia tworzenie bezszwowych struktur. Czy w kuchni można zrobić sufit napinany? Zdecydowanie tak.
Trudno sobie wyobrazić dom bez kuchni. Pokój ten stanowi integralną część przestrzeni życiowej. Jest to dość specyficzna i funkcjonalne trudno klimat, ale mimo to, w kuchni w nowoczesnych apartamentach dawna przestała istnieć wyłącznie jako miejsce gotowania.
Czy warto zrobić sufit napinany w kuchni, która ma bardzo specyficzne warunki temperaturowe i wysoką wilgotność? Odpowiedź jest jasna - warto. Nowoczesne materiały pozwalają na zapewnienie wysokiej jakości mebli, a ich konserwacja jest znacznie łatwiejsza. Co do zasady, sufity napinane są wykonane z materiałów syntetycznych do kuchni, zaprojektowane na długie lata eksploatacji. Nie zapalają się, nie absorbują zapachów, co jest szczególnie ważne w miejscu, w którym gotują jedzenie, nie rozwijają się w grzyby i nie akumulują elektryczności statycznej.
Sufity naciągane w kuchni to właściwa decyzja. Chociaż wielu boi się przejść do takiego kroku, ponieważ istnieje mit, że sufit napinany nie nadaje się do miejsc o wysokiej temperaturze i wilgotności. Jest to całkowicie nieprawdziwe: z takiego sufitu kuchnia skorzysta.
Powłoki rozciągliwe są bardzo odporne na wilgoć. Znacznie lepsze niż popularne dla wielu finiszerów płyt kartonowo-gipsowych. A temperatura, która w kuchni może być dość wysoka, nie szkodzi im wcale.
Komentarze
Prześlij komentarz